17 januari 2011

Drömmar, pengar och kärlek!

Alla har vi drömmar och mål vi strävar efter med våra liv. Vi har vår perfekta plan på hur vårat och våra barns liv skall vara. Ibland sätter vi nog för står vikt i hur det borde vara och inte hur det egentligen är.
Jag tror människan i naturen har ganska svårt att testa nya vägar och att våga chansa, helst lever vi i gamla intrampade mönster för att vara på den säkra sidan.
När det gäller våra barn vill vi att dom skall få uppleva sådant vi inte upplevt och ångrar, i all välvilja som ibland kan gå över styr.
Ibland kan det vara svårt att formulera sina tankar i ord eller text, det finns så mycket där som aldrig riktigt når ut på bästa sätt.
Våra barn lär sig av oss, vi är deras förebilder och deras trygghet. Det är vårt jobb att se till att våra barn mår bäst och aldrig svika dom. Aldrig ge upp vår tro om dom oavsätt om deras väg att gå inte stämmer in i vår perfekta bild.
Det är inte alltid så att den värld vi drömt om för våra barn är rätt för dem, det är egna individer med egna tankar och viljor.
Jag tror att en klockren replik på en förälder-barn konversation är tagen ur filmen "Draktränaren". Där säger Hicke till sin pappa som är Viking, "Pappa jag tycker att den här konversationen är väldigt ensidig, du lyssnar ju inte på vad jag säger!". Vilket pappan inte gör förrens Hicke nästan offrar sitt liv för att bevisa för sin pappa att han hade rätt och duger för den han är.
DÅ som första insåg pappan!
Jag tror att vi måste släppa våra drömmar för att ta in våra barns.

Pengar är viktigt men långt ifrån det viktigaste i livet. Om du inte kan ge dina barn högar med Julklappar eller paket så skall du inte sitta med dåligt samvete. Kan du inte skämma bort dom med dyra kläder och prylar skall du inte må dåligt. Barn som bara får och får hela tiden lär sig inte att uppskatta på samma sätt. Ett tack blir en vardag och inte ett ord som verklingen betyder något. Man kan inte tacka i all evighet för allt man får, om man får varje dag.
Pengar är viktigt för att ha mat på bordet, boende och någon form av drivmedel. Mina barn har jämt åkt bil, för dem är det en dröm att få åka buss. Barn som åker buss drömmer förmodligen om att få åka bil. Man vill oftast göra saker man inte kan eller ha saker man inte kan få.
Pengarna spelar ingen roll, för det viktigaste du kan ge dina barn och den du tycker om är din tid.

Du kan inte köpa kärlek, utan du ger kärlek med din tid. Din tid är gratis!
Det viktigaste du kan ge en annan människa är minnen för livet och upplevelser att tänka tillbax på. En mysig promenad i skogen, en lång varm kram eller bara massa underbara ord!
Du kan göra mer med dina handlingar än du kan göra med pengar för att visa att du finns där, älskar och bryr dig.
Din tid med dina nära är dyrbar, mer dyrbar än alla diamanter och guld i världen!

När skrattar dina barn som mest?
När dem sitter själva i en soffa och kollar på film eller när du leker med dem?