29 november 2010

Texten är skriven av finaste Johanna!

EFTERSOM att ämnet varit hett i helgen och jag älskar att gräva i sånt här, MEN okej om vi vänder på det?
Den senaste tiden har många av oss kallade "fotbollsfruar" skrivit om just detta ämne.
Jag tittade in på vackra Johannas blogg och hittade den här texten. Kände direkt att den var given att slänga in även i min blogg. Bra skrivet vännen. De är som sagt vi dom vet vad vi pratar om.

"Benämningen fotbollsfru är ett mediamyntat uttryck, och dom har också sedan lagt mallen för hur en sådan ska vara. Alltså ett Viktoria beckham - liv fyllt av glamour, shopping, skönhetssalonger och fotbollsmatcher. Japp, klart det sticker i ögonen på folk! - Så ska inte en normal Svensson leva, det är ju att glida FÖR enkelt in på ett bananskal på någon annans kändisskap och pengar. SÅ därför kommer alltid folk tycka en massa om man väljer att gå under benämningen fotbollsfru. Kolla bara på Malin Wollin, fotbollsfrun som driver sin blogg och krönika på aftonbladet. Hon valde den benämningen just FÖR att hon ville provocera även om hon inte alls känner sig som en fotbollsfru nånstans emellan barnspyor och blöjbyten.
.
Men varför skulle media välja att visa den mörka sidan av livet som fotbollsfru, den där vanliga gamla avdankade morsan, vars man aldrig är hemma och barnen alltid skriker. Kanske arbetslös och pengarna räcker knappt till mat. Ja, ungefär så som det kan se ut i mångas vardag - fotbollsfru som mekanikerfru. Men vem vill höra om det?
Nej i dagens tv rullar det program om lyxiga fruar i alla dess länder och vi bara älskar att få en inblick i deras vardag. Och vi får för en stund försvinna från våran verklighet och älska eller hata sånna som Isabell som shoppar loss på märkeskläder så som vi shoppar loss på Ullared en gång om året. Men ändå om vi klagar så älskar vi att titta!
.
Jag tycker inte att det är rätt att döma någons val av liv eller yrke, vi ska bara vara glada att vi alla inte är lika. Jag blir upprörd när folk slänger ur sig elaka kommentarer till människor med VÄLDIGT stora hjärtan, men jag kan också förstå vart folk fått sin uppfattning ifrån. Jag menar man kan kalla sig bondefru, polisfru, biltvättarfru allt möjligt men inget av dom benämningarna kommer sticka i ögonen så som fotbollsfru eller lyxhustru gör idag. Och precis i den riktningen är ordet hemmafru påväg, tack vare media."