9 februari 2012

Varnar känsliga läsare!

Pedofiler och kvinnomisshandlare har som känt ett helvete fängelse.
Med all rätt!
Jag har länge funderat vad ett "rimligt" straff för pedofiler borde vara utan att kommit fram till något riktigt bra.
Dödsstraff är för lindrigt, fängelse kan vara ett bra straff om dom inte skulle skyddas och sättas på avskilda platser från resterande fångar.
Men så hittade jag en artikel igår och en bild på en man som våldtagit barn. Den är brutalt vidrig men ett klockrent straff OM han lever när dom skär av snoppen och stoppar in den i munnen på honom.
VARNING!!!!!!!


Spanien är världsbäst på att slåss emot kvinnovåldet. Kanske kan vi lära oss något om hur dom gör i Spanien för att få upp ögonen för det här i Sverige.
Här tänker vi mer på hur den skyldig mår/känner än offret och offrets anhöriga.
Det är även så att den skyldiges anhöriga inte får någon hjälp alls. Även dom mår i många fall dåligt över vad deras son/dotter gjort och behöver stöd.
Sverige måste helt klart bli bättre på att hantera kvinnovåldet så att fler kvinnor vågar anmäla utan att vara rädda för att DOM skall behöva förklara sig och stå till svars på att det hänt. Den åtalade borde istället stå till svars för att det INTE hänt.
Jag fick höra strax innan Lucia, "Nu bor vi i Sverige här friar vi hellre en skyldig än straffar en som KAN vara oskyldig!".
Oftast läggs fallen ner och skall helst sopas under mattan så fort som möjligt.

Fakta Spanien - tuffast i världen mot kvinnovåld

Sedan 2004 finns en särskild lag som reglerar hur polis, advokat, domare ska arbeta med våld mot kvinnor. Lagen garanterar rätt till skydd och ny bostad.
Över etthundra särskilda domstolar behandlar fall av våld mot kvinnor, och ska arbeta snabbt. Besöksförbud ska kunna utfärdas inom tre dygn.
Som enda land i världen samlar spanska myndigheter in uppgifter från domstolar om alla fall av dödligt våld mot kvinnor. Lagen föreskriver även att media löpande rapporterar den aktuella siffran för antalet dödade kvinnor. Statliga kampanjer mot kvinnovåld är vanligt återkommande,
Kvinnomord är vanligare i Sverige än i Spanien. I Sverige dödas omkring 17 kvinnor årligen av sin man eller ex-man. Siffran i Spanien skulle ha varit 85 om mord vore lika vanligt, med tanke på att folkmängden är fem gånger större. Men genomsnittet för de senaste tio åren är 65.

Fakta mäns våld mot kvinnor i Sverige

Varje år antas 75 000 kvinnor drabbas av våld i nära relationer.
Under 2000-talet har minst 189 kvinnor dödats av en man de älskar eller har älskat, visar Aftonbladets unika granskning då den senast uppdaterades 31 december 2011. Omkring 17 kvinnor dödas varje år.
Våldet i nära relation kostar samhället 2,7–3,3 miljarder kronor årligen, enligt socialstyrelsens uppskattning.
Kännetecken på en man som är kapabel att döda är separationsångest och känslomässig instabilitet. Nio av tio män dömda för att ha dödat sin partner är deprimerade, har andra psykiska problem eller en personlighetsstörning.
För att hitta de farligaste männen har svensk polis utbildats i att använda riskbedömningsinstrumentet SARA, men utvärderingar visar att det inte alltid används.
Behandling av våldsamma män erbjuds vid minst 50 verksamheter. Behandlingen går ut på att gör mannen medveten om våldets konsekvenser och sitt eget ansvar.
Inom kriminalvården är dock behandling frivillig, och de farligaste våldsbrottsdömda männen (till exempel de med diagnosen borderline) tackar ofta nej. Det är inte heller säkerställt att behandling har ett positivt resultat på män dömda för våldsbrott eller sexualbrott, även om uppföljningar ger anledning till försiktig optimism.