22 februari 2012

INTERNATIONELLA BROTTSOFFERDAGEN

Internationella brottsofferdagen var en dag som jag inte visste existerade för ett år sedan. Idag är jag "tyvärr" insatt och har koll på denna dag och budskapet runt den, något alla borde ha.
Uppenbarligen är det en dag som uppmärksammas alldeles för lite i tv, media och på gator.
Något det borde bli ändring på här och NU...!



Varje år uppmärksammas den Internationella brottsofferdagen av Brottsoffermyndigheten och en rad ideella organisationer. Dagen infaller den 22 februari.

Goda människors tystnad
En god idé sprider sig! Martin Luther Kings ord ”Tragedin i världen är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad”, väckte tanken om en internationell brottsofferdag hos Björn Lagerbäck, dåvarande ordförande för Brottsofferjourernas Riksförbund. Syftet med dagen är att belysa brottsoffrens situation och att sprida kunskap om de ideella organisationer som arbetar med och bland brottsoffer.

"I dag är det internationella brottsofferdagen. I medier är det oftast spektakulära brott som skildras och skapar rubriker. Vi blir bestörta, omskakade, arga och oroliga. Vi läser detaljer om brotten. Bakom de flesta av dessa brott finns det brottsoffer."
- HD är en av alla tidningar som uppmärksammat denna dag. Läs här.


Vet du någon som behöver stöd och hjälp?
Brottsofferjouren.