16 maj 2010

Full rulle!

Oj oj oj, man är helt slut när barnen somnat.
Det har varit full fart hela tiden, från morgon till kväll. Igår var de lekplatsen och stan, barnen fick åka skylift och vi mammor insåg när dom var på väg upp att de var en väldigt dålig idé. Dom var lyckliga och vi funderade på hur vi skulle fånga dom när dom faller.
Det var trädensdag (What?) så dom bjöd på gratis korv och dricka, så var lunchen avklarad.
Liam blev dödstrött efter ett tag eftersom den lilla huliganen inte somnade förren 1 natten innan. Vi slängde ner barnen i vagnen och bestämde att mammorna skulle få göra lite mamma saker och gick in på stan. Inte värt! Grabbarna sprang åt alla möjliga håll, kastade sig på golvet, försvann ut ur affärer osv. Medans Noelia gick och kollade kläder och jag samlade flocken, som tur var är min lilla dotter en ängel och satt snällt och kollade på och lärde sig vad hon inte skall göra när hon blir så stor för att undvika att mamma blir tokig.


Idag har vi varit på leklandet, det var jätte länge sen vi var där så Leo tyckte de var extra kul att vara där. Dom hade även gjort om lite, tagit bort hoppborgen och satt in fler bord istället? Är inte leklandet ett ställe där barnen är i centrum? Där dom skall leka och ha roligt, inte att föräldrarna skall ha plats att sitta? Tycker att dom borde trycka in ett "bebisland" där oxå, där dom minsta kan vara, ligga och bara vara ett krypa runt.

När vi kom hem vid 5 var de snabbaryck, fixa mat, klä om, klä på, byta blöjor och ge oss i väg till match. Då var barnen trötta, lite gråt och sura miner. Bråk om bilar, vem som äter mest. Ja de mesta blev en diskussion mellan dom. "Ja-a!" "Neee!". Dom slogs inte och de är vi glada för. När vi väl var på matchen gick de bra, dom sprang runt och lekte och jag såg som vanligt inte särskilt mycket utav matchen. Efter matchen fick Leo skriva autografer till ett par ungdomar, "Nya Gerndt!". Han fattade inget men skrev glatt under på pappas bild och njöt av att vara omringad av ungdomar som älskar honom.
Dom lirade lite boll på planen och sen blev de att gå hem och slänga alla tre i badet. Skitaga barn är glada/friska (?) barn sägs de. Vår barn har isf aldrig mått bättre. Leo hoppade ner glatt, Leia oxå. Liam dock, helt förstörd. Han hade ingen lust att bada, men så som dom såg ut hade han inget val. Snabba ryck sen ner i sängen. Nu sover dom som grisar, vi sitter här med två datorer och en telefon med Fall Down. Alexander spelar bara sitt trollerispel, jag och Najalla varvar med datorer, ett game var och undertiden har den andra datorn.
Dagens föräldrar!
Men nu måste jag gå in och lägga mig och hoppas på att mina barn vill sova lite bättre i natt så jag kan få sova som dom andra!