18 augusti 2012

Gör som jag, gör något!

Fick mail ifrån Läkare utan gränser idag. Eftersom jag är månadsgivare där brukar dom skicka ut ett varje månad ungefär. Ikväll berörde detta enormt.
Dom behöver er NU, världen behöver er NU.


"Tänk dig att släppa allt du har, lämna ditt hem, bara få med dig kläderna du har på kroppen. Fly åt det enda håll som är möjligt. Efter veckor till fots kommer du fram. Till ingenting. Det finns inget skydd. Inga byggnader. Inga grödor. Ingen mat. Inget rent vatten. Ingen sjukvård. Bara lera, misär, död och hundratusentals andra i exakt samma helvete.

Det här är flyktinglägren i Sydsudan, idag. Över 170 000 människor har flytt undan stridigheter i Sudan för att söka skydd i lägren. Dödligheten bland barnen överstiger alla krisnivåer. Nu är dessutom regnperioden här, och med den fler sjukdomar, vilket förvärrar en redan desperat situation.

Akutinsatsen i Sydsudan är just nu vår största. Och det var tack vare gåvor från människor som du som vi snabbt kunde utöka våra insatser. Men behoven är enorma och vi behöver nu mer resurser för att kunna genomföra våra livsviktiga insatser, därför har vi startat en insamling.

Vill du hjälpa oss att bistå människorna i Sydsudan kan du göra det genom att sätta in ett bidrag till vår akutfond. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få!
Varmt tack på förhand,

David Veldeman
Generalsekreterare
Läkare Utan Gränser Sverige

PS. Du får även gärna hjälpa oss genom att skicka detta mail vidare till familj, vänner och bekanta för att på så sätt upplysa fler om vad som sker just nu i Sydsudan."


Din gåva gör faktiskt skillnad.

- Posted using BlogPress from my iPhone