8 februari 2010

Jämtställt?


Varnar känsliga läsare!


Jag vill byta kön. Jag vill också vara man. Jag vill också slippa vakna av barnskrik på nätterna. Tänk att bara kunna sova sig igenom de där illtjuten. Jag vill också slippa se dammråttorna och skitiga toaletter och grusiga golv. Jag vill också kunna komma hem och kasta av mig skorna och inte märka att de knastrar under strumporna när man går.
Dom skulle ju kunna tjäna mycket pengar på kurser som t,ex: Så här sover du som en medvetslös på natten.

(Vänta jag skall bara gå upp en level till)

Man kan ju börja undra vad killar ser eftersom dom inte ser grusiga golv,bruna ränder i toaletten, att toarullen är slut, att glödlamporna måste bytas, att fönstrarna är skitiga, att köksluckorna måste torkas, att ny tvätttid måste bokas, att barnen har skitiga kläder eller att bordet måste torkas.
Vad ser de egentligen?
Snoppen? Datorn? Tv-spelet? Tvn?
Om man skall få sova EN natt utan att behöva ta barnen så måste man säkert ringa från de andra rummet till deras mobil, för då vaknar dom garanterat. Men av att barnet ligger och skriker brevid märker dom inte. Dom vaknar ju av alarmet på mobilenpå morgonen som inte ens kommer halvvägs till samma ljudnivå som barnens skrik.
Det är som pastorn i knutby.

(Vänta jag lovade att jag skulle hjälpa honom med det här)

Pastorns båda fruar dog inom loppet av ett par år. Familjens barnflicka tog sig in till familjen nattetid och sköt frugan.
Pastorn låg och sov i rummet brevid men vaknade inte av smällen, trots oljudets decibel nästan var samma som ljudet av en rivstartande motorcykel. Men sen ringde grannen på pastorns mobil och JA då vaknade han.
JA han fick livstids !

Jag är så trött, dödstrött är jag. Leia har varit sjuk alltför länge nu. Världens jävla hosta, feber och snorrig. Vilket är samma sak som nästan ingen sömn för min del. Varit vid läkare 4 ggr med henne, "allt låter bra", "proverna är inte SÅ höga". Nej fine men hon är as dålig och behöver hjälpa. Jag behöver hjälp för att ta mig levende ur den här läskiga "dagisvirus" perioden.
Ringde och var arg, DÅ efter 2 månader fick jag en tid till Barnmottagningen på sjukhuset. Som jag trodde, förkylningsastma, precis som sin bror och inga hostmediciner hjälper. Har nu puffat henne i 3 dagar och hon är mycket bättre. Det fanns visst NÅGOT som hjälpte.? Det lät inte så bra iaf. Nu när hon äntligen är bättre, inte bra men bättre vad händer då?

( Vänta jag är snart klar, 10 min.= 1 timmar)

Jo Leo blir dålig. Började puffa honom vid första symptom så han är inte jätte sjuk, men han är självklart hängig och grinig.
Kan man bara lägga sig på golvet och gråta och slå som ett trotsigt barn nu?
NEJ jag måste fortsätta trots att de känns som jag skall svimma så fort jag reser mig. Utmaning kallas det.
Jag har även ammat som en ko nu när hon varit sjuk för hon inte velat äta och bröstmjölk är ju bra för immunförsvaret. Hon har tömt mig på vätska och JA jag glömmer bort att både äta och dricka i allt. Mitt eget fel? Mycket möjligt men det är inte sig själv man tänker på i första hand.
I all den här skiten så håller vi på att flytta in, dom är här och spaklar, slipar och tapetserar. Vilket innebär kaos, både i lägenheten och inombords. Inre oro, inre stress. Att inte bli klar, att allt känns skitigt och att mina änglar skall behöva bo i det här.
I dag kommer dom och börjar med vardagsrummet, vilket innebär att allt måste flyttas och plockas bort.

(Vänta jag är klar snart sa jag)

Han ringde nyss och sa att han blev försenad pga vattenläcka, SJÄLVKLART!
Dra ut på det bara, för vi bor ju inte här, vi har ju inte två små barn som leker bland verktyg, slipdamm, lim och kartonger.
Har vi TUR så blir dom klara den här veckan.
Igår var de match, Alexander skulle inte vara med pga sin fotskada men han ville ändå åka med till sthlm och se matchen. Jag VILL sova, jag VILL bara kunna sitta och slappa i soffan framför datorn en hel dag. Men NEJ så blev det inte. Leia var jätte pigg och ville leka hela tiden, blev då arg när jag inte lekte med henne. Leo var hängig och trött. Efter mycket krångel somnade Leia, efter en timme somnade även Leo på soffan. ÄNTLIGEN tänkte jag och gick in och la mig i sängen, hann jag in i sovrummet? Minns inte, men Leia vaknade iaf. Då kände jag mig svimfärdig, blev helt kallsvettig och mådde så illa så jag låg på golvet inne i badrummet med henne lekande utanför dörren. Klockan var runt 17 och jag visste att Leo skulle bli väckt av henne och vara hungrig. Det var bara att pallra sig upp, fram med en hink och en stol. Sittande i köket med hinken i famnen och maten på spisen gjorde jag mitt bästa för att inte kräkas. När maten väl var klar försökte jag peta i mig lite. Kom då på att jag bara hade ätit frukost och att de kanske var orsaken till mitt tillstånd. Barnen fick mat och min älskade vän Mirjam kom och hjälpte mig med barnen. Jag lyckades bada dom och få i dom mat sen dog jag på soffan.

(Kan du sluta gnälla?)

Trotts att jag mådde skit fick jag inte sova i natt, Alexander sov inne vid Leo pga att jag smittade så jag fick ta Leia i natt IGEN.
Hon vaknade vid 8 i morse och skulle inte somna om vilket jag ville. Det var bara att gå upp, fixa frukost, välling och gröt till barnen. Alexander gick in i duschen?!

Vissa av mina vänner tycker förmodligen att jag har blivit så tråkig, är så inne i barnen och min mamma roll. Ja det är jag, hur skall de annars gå till? Hur skall vi annars få en fungerande vardag?
För dom är oftast att göra något kul eller umgås, gå på krogen eller festa. Vilket jag inte har någon lust med. Tråkig? Nej sten trött, ALLTID. Dom få gånger jag inte har barnen så vill jag inte vara uppe hela nätterna eller fest och må skit dagen efter samtidigt som jag skall ta hand om barnen. Då vill JAG se en film, ta de lugnt Slappa i soffan.
Jag blir så arg på mina vänner som gnäller över att deras barn sov mellan 20.00 och 06.00 och inte ville somna om när hon/han vaknade vid halv 7. Jag är inget mattesnille men jag kan räkna ut att de (om man vill) är 10 timmars sömn. 10 TIMMAR vet ni hur mycket det är?
Sluta att gnäll när ni har varannan natt eller när barnen sover som drogade i 10 timmar. Mina barn vaknar varje natt, Leia minst 5 ggr och Leo iaf 1.

(Men va fan, ge dig nu!)

DET ÄR JAG SOM FÖRTJÄNAR EN VD-LÖN!