26 mars 2009

Aj aj aj!

Om ni bara visste hur det är att ha sprängande huvudvärk 24/7. Jag har tagit Alvedon, ipren och mina migrän tabletter men ingenting hjälper. Igår var de så illa att jag var tvungen att ta en treo fast man inte får äta de som gravid. Men DÅ släppte äntligen skiten lite. Så imorgon måste jag kontakta min barnmorska och se hur fan jag skall göra. Jag klarar ju inte ens av att ha hand om Leo när det är som värst, yrsel och illamående blandat med huvudvärk är ingen hit. Nej fy, det är därför de varit ganska tomt här.
Idag har jag iaf varit och klippt min son, han var jätte duktig men hade svårt att hålla huvudet still för han ville gärna se vad han gjorde. Så hela jag, han och Mommo var fulla av hår. Men fint blev det iaf och som "belöning" för att han var så duktig fick han en klubba, 2 "Manne Manne" tröjor = Spindelmannen, Solbrillor och fingervantar!


Själv skulle jag in och köpa ett bar nya sneakers men som vanligt så var det inte de jag kom hem med fast det är de jag behöver. Det blev dom här sköningarna istället, plus 2 par solbrillor. Så nu kan våren och sommaren komma, jag är redo! Tror dock inte att jag kommer kunna gå i dom här i slutet av graviditeten men det är ett senare problem.

I tisdags var jag liggande hela dagen, hade så fruktansvärt ont och massa sammandragningar. Så tillslut så ringde jag till Kvinnokliniken och blev beordrad att åka in med en gång. Fick ligga där i en timme med EKG-kurva. Lillen mådde bra, jag hade sammandragningar men inte så de var någon fara. Hon var inte på väg med andra ord. Jag måste tyvärr sluta på friskis och börja ta de lugnt, sammandragningarna kommer jag nog på leva med nu på slutet. Inte kul, men de gäller att bara ta de lugn när dom väl kommer. Smärtan var pga att hon låg så långt ner och tryckte på bäckenet, de blandat med foglossning ger fruktansvärda smärtor. Men jag är glad att de "bara" var det, så hon stannar där ett tag till.
Nu börjar jag känna av de här jobbiga trycket upp mot magsäcken och revbenen när jag sitter ner, uppstötningar och halsbränna, man är inte sugen på mat eftersom man känner sig proppfull.
Ja visst är de härligt att vara gravid? :D
Det är iaf underbart att de är full vart där inne, ett knä som sticker ut här, en fot där och en arm hit. Jo de är faktiskt mysigt! Att känna hur det växer i en, att man bär på ett liv. Att ens kropp klarar av att utveckla en ny liten människa som är ens eget kött och blod.